„A hála kulcs a boldogsághoz”

2023. 11. 23. 13:18 | HÍREK

„Hálásak vagyunk”

 

November negyedik csütörtökjén világszerte a hálaadást ünneplik. Erről mindenkinek Amerika, a pulyka, a nagy családi összejövetelek jutnak eszébe. De mi is a hála valójában és miért fontos, hogy a mindennapok velejárója legyen? A válasz egyszerű. Azért, mert a hála a szeretet gyökere, a legértékesebb dolog, amit ember birtokolhat. Egy olyan erő, mellyel mindenek fölött győzhetünk. Segít az élet pozitív élményeit megélni, feloldani a feszültségeket és a megrázkódtatásokat. Segítőkésszé tesz, ezáltal növeli a hasznosság érzését. Javítja az emberi kapcsolatokat, megerősíti azokat és segít az újak kibontakoztatásában. Képes megszüntetni a haragot, az irigységet, megtanít örülni mindannak, amink van. Azt is mondhatjuk: „A hála kulcs a boldogsághoz”

A kótaji István Király Baptista Általános Iskola tanulóinak már régen ott lapult ez a kulcs a zsebében, november 21-én azonban ki is nyithatták vele azt a kaput, melyen szabadon áramolhatott a szeretet, a szívből jövő hála. Már korán reggel felkerültek a hálafára a gyermeki őszinteséggel megfogalmazott gondolatok, a hálaadó asztalra pedig az osztályok ajándékai. Az ötödik osztályosok szívmelengető műsora a hála fontossága mellett megemlékezett azokról a vallási üldözöttekről is, akik az 1600-as évek elején az Újvilágba menekültek egy jobb, egy szabadabb élet reményében. Ezt követően Szabó Balázs gospel énekes varázsolt fergeteges hangulatot a tornaterem közönsége számára az Isten jóságát, kegyelmét, áldásait közvetítő dalaival. Délután osztályközösségeken belül érdekes programokkal zártuk a napot.

A Biblia azt mondja: "bátorítsátok egymást és építse egyik a másikat." Az Ige legyen üzenet: Ha minden egyes pillanatban, amikor magunknak jót teszünk és ebből a jóból más is részesül, hozzájárulunk ahhoz, hogy jobb legyen a világ.

 

                                                     az István Király Baptista Általános Iskola nevelőtestülete

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Fizikai képességfelmérés az 1. évfolyamra

02.
MÁRC.

Szóbeli felvételi vizsgák

04.
MÁRC.

Országos kompetenciamérs (Külön terv szerint)

04.
MÁRC.

Középiskolai szóbeli vizsgák időpontja 03.04-20.

04.
MÁRC.

PÉNZ7 - pénzügyi és vállalkozói témahét

04.
MÁRC.

Szóbeli vizsgák a 9. évfolyamra felvételizők részére

04.
MÁRC.

Középfokú felvételi eljárás - szóbeli (motivációs beszélgetés)

04.
MÁRC.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY
© 2024 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT