A stadthageni nemzetközi versenyen mindent megnyertek a tapolcai Széchenyisek

2017. 04. 04. 12:00 | HÍREK

Az idén is megrendezésre került az iskolai versenyek csúcsát jelentő nemzetközi gasztronómiai verseny. A jeles megmérettetésen négy ország (Franciaország, Lengyelország, Németország, Magyarország) szakács és pincér tanulói mutatták meg szakmai tudásukat.

 

Minden országból két-két csapat versenyezhetett. Egy-egy  csapat egy szakács és egy pincér tanulóból állt. A szakácsoknak egy előre megadott nyersanyagkosárból kellett négyfogásos különleges menüsort összeállítani. Kötelező volt az előételnél a lazac, a főételnél a bárány, a desszertnél pedig az eper használata. Ezen felül meg volt adva két témakör is, amihez tökéletesen illeszkednie kellett az elkészült ételeknek. A több hónapig tartó gyakorlás meghozta az eredményét.

A pincérek Párizs és a Steinhuder Meer témákra készítettek egy-egy díszterítést. Természetesen „élőmunkát” is kellett végezniük: virág- és dekorációkészítést, koktélkeverést, vendégfogadást, italbekínálást, különleges angol felszolgálási módot (asztalnál a húsételek szeletelése és szervírozása), borfelszolgálást és vendég távozása utáni teendőket.

Az eredmények minden eddigi elvárásainkat felülmúlták.

Pincér – szakács csapat aranyérem (Benkő Anikó pincér - Farkas Milán szakács)

Pincér –egyéni aranyérem (Benkő Anikó)

Pincér – szakács csapat ezüstérem (Fercsák Adrián pincér - Zsigmond László szakács)

Pincér –egyéni ezüstérem (Fercsák Adrián)

Legjobb iskola cím – vándorserleg (tapolcai csapat)

Felkészítő tanárok: Gyurecska László szakácsoktató, Szigethy Péter pincér oktató.

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Sítábor külön terv szerint

06.
JAN.

Félévi írásbeli számonkérés – esti tagozat

06.
JAN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY
© 2025 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT