Angol nyelv és Biblia: baptisták az Egyesült Államokból

2023. 07. 18. 10:55 | HÍREK

 

Angol nyelvű Biblia-tábort szerveztek az elmúlt napokban több iskolánkban, például Seregélyesen és Velencén is. Jason Ballard missziós munkatárssal Seregélyesen találkoztunk.

 

 

– Beszéljen egy kicsit a táborról, honnan jöttek, és miért éppen Seregélyesre?

 

– Ez egy angolul beszélő bibliai tábor, amely segíti a gyerekeket abban, hogy fejlesszék a nyelvtudásukat – mondta Jason, aki tizenhat évig lelkipásztorként szolgált hazájában. – De ezzel egy időben a csoportunk megosztja velük az evangéliumot is, amelyben hiszünk. Jézus Krisztusban hiszünk. Úgy tapasztalom, hogy a gyerekek és családjaik ebben az iskolában különösen kapcsolódnak a hithez. Önkéntes csapatunk az Egyesült Államokból, Észak-Karolinából jött, az állam keleti partján élünk. Ezzel a táborral egyidejűleg hat másik angol tábort is tartunk. Különböző emberek vagyunk, különböző templomokból jöttünk, de mindannyian örömmel csatlakoztunk a programhoz. Összesen tizenöt tábort tartunk országszerte ezen a nyáron.

 

– A gyerekek hasznára válik egy ilyen hét?

 

– Mindenképpen. Én már második évben vagyok itt és az a tapasztalatom, hogy a fiatalok nagyon nyitottak, egyre többet és egyre jobban beszélnek. Isten munkálkodik. Nem csak az angolt tanulják, de megismerik a Biblia történeteit is. Az, hogy megtanuljanak angolul, legalább annyira fontos, mint az, hogy megismerjék Istent.

 

– Tanít a hazájában?

 

– Nem, én nem. A háttérben dolgozom, az elektronikában, például a vetítésben segítek. A Bibliát tanítom, hiszen otthon pásztor voltam, és most is több gyülekezetnél szolgálok. Ez az én hátterem: Jason Ballard vagyok, missziós egyesületi stratéga.

 

– Van bármilyen terve jövő nyárra? Tervezik, hogy visszajönnek?

 

– Igen, tervezzük, hogy visszatérünk bibliai angol táborokat tartani, amennyiben a Baptista Szeretetszolgálat meghív minket. Máris több olyan jelentkezőnk van az Egyesült Államokból, aki szívesen velünk tartana.

 

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Megemlékezés az Aradi-vértanúkról

06.
OKT.

Digitális országos mérések (6. évfolyam)

24.
OKT.

56-os megemlékezés: 9. évf. sírkert látogatás

26.
OKT.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY
1065 Bp, Bajcsy-Zsilinszky út 57.
Telefon: +36 1 381 0537
fenntarto@baptistaoktatas.hu
© 2023 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT