Az államtitkári elismerés (2013), az Év nevelőtestülete díj (2013), a Miniszteri elismerés (2016) után újabb, az egész iskolai közösséget érintő kitüntetést kaptunk, amelynek egyik különlegessége, hogy iskolának első alkalommal ítélték oda.
A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség „Gasztronómiáért érdemérem” elismerést adományozott 2022. május 12-én az Illéssy-iskolának „a magyar gasztronómiáért végzett kimagasló munkájáért”.
Baktalórántházán, az MNGSZ éves közgyűlésén vette át az elismerést Toldi Attila igazgató a vendéglátás ágazatban oktató munkatársakkal, Tóth László igazgatóhelyettessel és Horváth Ferenc oktatóval. A méltatásban az alábbi érdemek hangzottak el:
„Az Illéssy Gasztro Kupa – országos ételművészeti verseny, amely 2012-ben vette kezdetét, az ország egyik legnagyobb gasztronómiai seregszemléjévé vált egy évtized alatt. A verseny folyamatosan fejlődik: a vendéglátás mellett már kereskedők is versenyeznek. Az iskola megújította a hagyományos gasztronómiai versenyeket azzal, hogy a tanulóknak a helyszínen kell végrehajtaniuk a meghirdetett feladatot a zsűri előtt. A verseny a kezdetek óta speciális díjakkal, elismerésekkel is bővült: 2014-től Horváth Ferenc Vándorkupa a versenyen összesítésben legjobban szerepelt iskola számára, illetve 2021-től Boros László Venesz-díjas mesterszakács emlékére és tiszteletére alapított díj az élőmunkás tanulókategóriában győztes ifjú szakács teljesítményének jutalmául.
Azelhangzottindokolásösszegzésekéntvalóbanelmondhatjuk,hogyaNABOKIlléssySándorBaptistaKözépiskola folyamatosan eredményes résztvevője a hazai gasztronómiai életnek, elhivatottsággal végezzük szakmai munkánkat, és együtt örülünk annak, hogy eddigi munkánkat a Gasztronómiáért érdeméremmel ismerték el.
Toldi Attila igazgató
Szeretettel gratulálunk az elismeréshez!