BIK siker a vendéglátásszervező-vendéglős szakmában!

2016. 02. 26. 10:41 | SULI BLOG - TANÁROK ÍRÁSAI

A Budapesti Innovatív Középiskola minden szakon támogatja diákjainak szakmai fejlődését, többek között biztosítva a lehetőséget, hogy különböző versenyeken induljanak a diákok. Ennek köszönhetően a vendéglátásszervező-vendéglős szakon tanuló diákok folyamatosan mérettetik meg magukat a képzési idejük alatt.

 

Ilyen diákunk Horváth Attila, aki jelenleg 14. évfolyamos, és idén fog OKJ-s szakmai vizsgát tenni. Attila a tanulmányai alatt háromszoros aranyérmes, melyből harmadik aranyérmét 2016. február 20-án szombaton szerezte a Tatán megrendezett 14. Farsang Kupa Országos Gasztronómiai Versenyen. A verseny sajátossága, hogy az iskolák maguk viszik az asztalokat, székeket, azok díszítését is maguk tervezik, és készítik el. Továbbá a felszolgálás eszközeiről és kiegészítőiről is ők gondoskodnak. A menükártyák is a verseny részét képezik. A diákoknak hitelesen kell előadniuk azt, ami a menüsorban szerepel. Mindent szakmai indokokkal kell alátámasztani, mint például, hogy miért a választott italt ajánlja az ételhez. Horváth Attila a halfeldolgozással kapcsolatosan is kapott kérdést, melyre szakszerűen tudott válaszolni, hiszen szabadidejében gyakran horgászik.

 

A folyamatos szép eredmények eléréséhez szükséges volt a tanuló és felkészítő tanára rengeteg munkájára a felkészülés ideje alatt.  S hogy a teríték ilyen szépen sikerült, külön köszönetet mondunk legfőbb segítőnknek a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.-nek, és az asztaldíszt képező virágcsokrot készítő partnerünknek!

 

Az asztal témája idén a „Bartók Emlékév” szellemére épült. Nagyon büszkék vagyunk Horváth Attilára, aki idén még egy megmérettetésen részt fog venni, ahol reméljük, ezen túl is helytáll.

 

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Egyeztetett felvételi jegyzék.

26.
ÁPR.

Bejárható Magyarország 7-8. évfolyam

26.
ÁPR.

Kerékpártúra Petőfi Óvoda

26.
ÁPR.

Művészetoktatás napja

26.
ÁPR.

Baptista és Rétközi Iskolák Országos Kamara Néptáncversenye

26.
ÁPR.

Hivatal kialakítja a felvételi végeredményét, megküldi a középiskolának

26.
ÁPR.

Országos matematika verseny döntője

26.
ÁPR.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY
© 2024 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT