KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Végül akikben (a mag) jó földbe hull, azok hallják a tanítást, magukévá is teszik és harminc-, hatvan-, sőt százszoros termést hoznak.” "
(Márk evangéliuma 4,20)

CSATORNÁK

A Lidl Magyarország újra meghirdeti Egészségesen az iskolapadban elnevezésű programját. 2023-ban a kreatív alkotásra fókuszálunk az egészséges és fenntarthatóbb táplálkozás vonatkozásában. 

 

Pályázat célja:

Általános iskolai osztályok számára pályázatot írtunk ki, melynek keretében olyan kreatív alkotásokat várunk, melyek minél egészégesebb és fenntarthatóbb alapanyagból készülnek el. A kompozíciókat a kigyensúlyozott étrend minél több összetevőjének felhasználásával kell elkészíteni.

Szakmai együttműködő partnerünk a Felelős Gasztrohős Alapítvány. A szervezet célja többek között a környezettudatos, felelős étkezés előmozdítása, játékos edukációs programjaik által a fenntarthatóbb táplálkozás megismertetése a fiatalabb generációval.

 

Kompozíciók egészséges és fenntarthatóbb alapanyagokból

Felelős élelmiszer-felhasználás az alkotás során

Olyan kreatív kompozíciókat, alkotásokat várunk a nevezőktől, melyek alapanyagai jól beilleszthetőek az egészséges és fenntarthatóbb étkezésbe, s tartalmazza a kiegyensúlyozott étrend minél több összetevőjét.

Mire gondolunk pontosan?

Annál egészségesebb és fenntarthatóbb az alkotás, minél nagyobb arányban tartalmaz többek között tanúsítottan fenntartható forrásból származó, alacsony ökológiai lábnyommal rendelkező alapanyagokat, teljes kiőrlésű gabonából készült termékeket vagy szezonális zöldségeket-gyümölcsöket, illetve minél kevesebb hozzáadott sóval, cukorral készült élelmiszert.

Nem utolsósorban fontos, hogy a pályamunka tartalmazza, hogy az alkotás összetevői milyen módon kerültek újrahasznosításra vagy újrafelhasználásra, hiszen fontos, hogy az ne végezze hulladékként.

 

 

Pályázók köre: általános iskolai osztályok

 

Beküldési határidő: 2023. május 15.

 

Pályázni a kitöltött pályázati adatlap megküldésével lehet. A pályázat részleteit a pályázati felhívás tartalmazza.

A pályázat kiírója: Lidl Magyarország


Bővebb információ: 
https://vallalat.lidl.hu/fenntarthatosag/jo-az-embereknek/tarsadalmi-szerepvallalasunk/egeszsegesen-az-iskolapadban/egeszsegesen-az-iskolapadban_2023

 

 

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Egyeztetett felvételi jegyzék.

26.
ÁPR.

Bejárható Magyarország 7-8. évfolyam

26.
ÁPR.

Kerékpártúra Petőfi Óvoda

26.
ÁPR.

Művészetoktatás napja

26.
ÁPR.

Baptista és Rétközi Iskolák Országos Kamara Néptáncversenye

26.
ÁPR.

Hivatal kialakítja a felvételi végeredményét, megküldi a középiskolának

26.
ÁPR.

Országos matematika verseny döntője

26.
ÁPR.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY
© 2024 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT