Érmes hétvége

2016. 03. 08. 12:12 | SULI BLOG - TANÁROK ÍRÁSAI

Február 27-én rendezték meg a IV. Országos Nagyecsedi Verbunkversenyt.


A hat korcsoportban induló százharmincöt résztvevő között indult a nagyhalászi Csuha Antal Baptista Általános Iskola négy diákja – Kelemen Gergő, Gálik Sándor, Kövér Gábor, Kövér Ákos -, valamint felkészítőjük Kovács Viktor tanár úr is. Az izgalmas és szoros versengés mellett élmény volt az ún. adatközlő táncosokkal való személyes találkozás is. A lelkiismeretes felkészülés meghozta eredményét: Kövér Ákos és Gábor táncát különdíjjal, míg Kovács Viktor tanár úr produkcióját 1. helyezéssel és különdíjjal jutalmazta a szakmai zsűri. Az elért eredmény értékét az emeli, hogy tanár úr 30 éve táncol és kedvenc táncanyagában – a magyar verbunkban – immár második alkalommal ért el országos mezőnyben első helyezést.

 

 

Ugyanezen a napon sakkozóink is versenybe szálltak a Megyei Diákolimpia Csapat Sakkdöntőjében. Iskolánkat hét csapat képviselte az ötfordulós, svájci rendszerben lebonyolított küzdelmekben. A Demeter Dorina, Nagy Bernadett Éva, Nagy Fanni összetételű csapatunk megyebajnok lett, így ők képviselik az országos döntőben, korosztályukban a megye sakkozóit. További csapataink második illetve harmadik helyen végeztek.

 

 

Tollaslabdázóink is részt vettek a felmenő rendszerű Megyei Tollaslabda Diákolimpia döntőin. Jól felkészült korosztályos versenyzőkkel néztek farkasszemet a pályán sportolóink, de mint általában, lelkesedésük most is maximális volt. Mivel célunk az országos szintű megmérettetés, még egy regionális döntő előttünk áll, és csak onnan léphetünk a Szegeden megrendezésre kerülő Országos Döntőre. Nagyon büszkék vagyunk Veress Petrára, aki már országos döntőben tudhatja magát.

 

Reméljük az országos döntők is tanulóink eredményes részvételével zárulnak.

 

 

Ujhelyiné Magyari Zsuzsanna

igazgató helyettes

Csuha Antal Baptista Általános Iskola

 

 

 

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Egyeztetett felvételi jegyzék.

26.
ÁPR.

Bejárható Magyarország 7-8. évfolyam

26.
ÁPR.

Kerékpártúra Petőfi Óvoda

26.
ÁPR.

Művészetoktatás napja

26.
ÁPR.

Baptista és Rétközi Iskolák Országos Kamara Néptáncversenye

26.
ÁPR.

Hivatal kialakítja a felvételi végeredményét, megküldi a középiskolának

26.
ÁPR.

Országos matematika verseny döntője

26.
ÁPR.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY
© 2024 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT