"Fogyatékosnak lenni, nem jelenti azt: vesztesnek lenni” - Lélekmozgató

2024. 02. 26. 10:49 | HÍREK

2024.02.22-én tartottuk a Gesztenyéskert Baptista Óvodában a Magyar Parasport Napjához kapcsolódó LÉLEKMOZGATÓ érzékenyítő programunkat. Az emberi test, egészség-betegség, érzékelés témakörében a gyerekek életkori sajátosságaihoz igazodva- megneveztük testrészeinket, megbeszéltük azok működését, az érzékszerveinket és feladatukat,megneveztük, megismertük a 4 alapízt kóstolás útján, tájékozódtunk környezetünk zajairól, tapintás útján kellett felismerniük egymást. Szó esett arról is , hogy vannak fogyatékkal élő embertársaink, akik néha segítségre szorulnak, de ők is lehetnek boldogok, sikeresek ép társaikhoz hasonlóan. Már a 3-7 éves gyermekek számára is nagyon fontos feladat az érzékenyítés a másság, a fogyatékkal élők elfogadtatása, az önzetlen segítségnyújtás megtanítása.

A LÉLEKMOZGATÓ NAPunkon minden csoport forgószínpadszerűen vett részt a tornateremben egy 3 akadályból álló kihívás teljesítésében.

  1. akadály: A gyerekeknek bekötött szemmel hallás alapján kellett a térben tájékozódniuk és megkeresni a különböző hangok forrását. A kezdeti nehézségek után ügyesen teljesítették a feladatot.
  2. akadálynál gördeszkàn térdelve a kezükkel irányították magukat és kerülgették a bójákat.
  3. akadály: "5 próba"

Bekötött szemmel kellett bújni, mászni, kúszni, egyensúlyozni a különféle mozgásfejlesztő eszközökön. A félelmeik leküzdése után bátran álltak neki a feladatoknak és azok teljesítése után büszkén zsebelték be a dicséreteket.

Ellátogatott óvodánkba TÓTH CIRILL kerekesszékes kosárlabdázó paraolimpikon is. Az ő segítségével megtapasztalhatták óvodásaink milyen módon lehet a kerekesszéket irányítani és milyen koncentrációt igényel a mozgatása. Nagy hatással volt mindannyiunkra az ő élettörténete, személyében egy kitartó HŐST ismerhettünk meg, aki a mindennapi nehézségek ellenére boldog, sikeres életet él.

 

                                                                                                                               Balla Olga Éva

                                                                                                                                Óvodaigazgató

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Egyeztetett felvételi jegyzék.

26.
ÁPR.

Bejárható Magyarország 7-8. évfolyam

26.
ÁPR.

Kerékpártúra Petőfi Óvoda

26.
ÁPR.

Művészetoktatás napja

26.
ÁPR.

Baptista és Rétközi Iskolák Országos Kamara Néptáncversenye

26.
ÁPR.

Hivatal kialakítja a felvételi végeredményét, megküldi a középiskolának

26.
ÁPR.

Országos matematika verseny döntője

26.
ÁPR.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY
© 2024 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT