Gigászi siker - Aranyéremmel tért haza a kőrösis diák a Nemzetközi Földrajz Olimpiáról

2023. 08. 22. 10:47 | HÍREK

Örömmel tudatjuk, hogy a Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Gimnázium tanulója, Kurenkov Efim aranyérmet szerzett a Nemzetközi Földrajzi Olimpián. A 46 országból érkező 173 diákból álló szupererős nemzetközi mezőnyben Efim összesítésben a 8. helyen végzett.

Az augusztus 8-14. között Bandungban, Indonéziában angol nyelven megrendezett legrangosabb nemzetközi földrajzi vetélkedőn tanulónk a 4 fős magyar csapat tagjaként versenyzett. 

A 19. alkalommal megrendezett nemzetközi megmérettetés (International Geography Olimpiad - iGeo) egy teljes hétig tartott. Efim szombaton utazott a magyar csapattal Bandungba és hétfőtől a következő szombatig több fordulóban is helyt kellett állnia. A feladatok nem csak a magas szintű földrajzi tudást, hanem annak alkalmazását is elvárták. 

Efim felkészülését az előző és az idei tanévben is iskolánk földrajz tanára, Anda Dávid segítette. A következő tanévben mindketten örömmel várják a felkészítőre jelentkezőket!

A magyar csapat többi tagja is eredményes volt, Bérczy Barna a Trefort Ágoston Gimnázium szintén aranyérmet, Lontay Olivér a Milestone Institute tanulója ezüstérmet és Hajdú Márton a Fazekas Mihály Gimnázium tanulója bronzérmet kapott.

Efim a vasárnapi zárógála után egy hetet marad még Indonéziában és ott a verseny szervezői által biztosított program keretében meglátogatja az ország egyik fő kulturális központját, Yogyakarta városát, a Gadja Mada Egyetem Földrajz Tanszékét és az aktívként számontartott Merapi vulkánt is.

Szívből gratulálunk neki! 

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Megemlékezés az Aradi-vértanúkról

06.
OKT.

Digitális országos mérések (6. évfolyam)

24.
OKT.

56-os megemlékezés: 9. évf. sírkert látogatás

26.
OKT.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY
1065 Bp, Bajcsy-Zsilinszky út 57.
Telefon: +36 1 381 0537
fenntarto@baptistaoktatas.hu
© 2023 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT