Halas ételek készítését tanulják Rostockban

2017. 03. 10. 15:37 | HÍREK

Jelenleg tíz diák és két tanár a BIG-ből Rostock-ban a halfeldolgozást és a halas ételek készítését tanulmányozza és gyakorolja a német konyhákon. A tapasztalatokról kisfilm készül, amely tananyagként segíti majd a tanulást.

 

Németországban három gyakorlati helyszínen tevékenykednek a programban résztvevő diákok. A képek március 9-én készültek az első  örömfőzés helyszínén, Kowalzban, a „Kreativ Küche” nevű diák közétkeztetést ellátó intézményben. A menü gulyásleves és gundel palacsinta volt. Annyira jól sikerült, hogy többen kétszer is ettek és a palacsintából sem maradt. 

Nagy Márk palacsintát sütött, Juhász Bence az előkészületekben vett részt (krumplit és répát tisztított). Bátki Ildikó és Portik Dóra Pálvölgyi István tanár úrral együtt főzött. A munkában még részt vett Frau Sylvia Reiche is.

 


 

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Záródolgozatok védése a 12. évfolyamon

08.
DEC.

Kőrö-Sí (nagy évfolyamok)

18.
DEC.

Megemlékezés a Magyar Népmese Napjáról

30.
SZEPT.

Megemlékezés a reformáció napjáról

27.
OKT.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY
© 2203 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT