A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöksége több évtizedes szakmai munkája elismeréseként Schnitta-díjat adományozott Horváth Ferencnek, a Schnitta Egyesület Bács-Kiskun, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyei régiós elnökének, az Illéssy Sándor Szakgimnázium és Szakközépiskola óraadó szakoktatójának.
A méltatás szerint a szakember a magyar gasztronómiáért az oktatásban, versenyeztetésben (pl. Illéssy Gasztro Kupa, Bibliaismereti és Gasztronómiai Verseny, Pelikán Kupa, Schnitta Verseny) és saját versenyzésben – legjobb eredménye a 2016-os erfurti szakácsolimpián elért bronzérem – végzett tevékenységéért érdemelte ki a díjat. Az elismerést Krivács András szövetségi és Török István János egyesületi elnök adta át Debrecenben 2019. március 30-án.
Büszkék vagyunk Illéssy Sándor-díjas kollégánk újabb rangos szakmai elismerésére, kívánunk számára további jó egészséget, szakmai sikereket, valamint töretlen elkötelezettséget az ifjak képzésében és versenyeztetésében.
Toldi Attila igazgató