Időutazás az István Király Baptista Általános Iskolában

2024. 05. 14. 12:07 | HÍREK

Három hetet meghaladó projekt

Az István Király Baptista Általános Iskola tanulói, április 15. és május 6. között színes, eseményekben gazdag napokat tudhatnak maguk mögött.

A három hetet meghaladó projekt „Időutazás” címmel valósult meg. A program keretén belül a tanulók élményszerűen, játékos formában ismerkedhettek meg egyetemes és magyar történelmünk legfontosabb eseményeivel, korszakaival. Ebben az időszakban a szaktanárok tanóráikat történelemmel kapcsolatos, érdekes információkkal színesítették.

A projekt részeként a diákok három, szórakoztató délutáni programon vettek részt. Az első délután alkalmával egy sportdélutánon, a „Lovagi hétpróba” ügyességi és elméleti feladataiban mérhették össze képességeiket a tanulók. A második hét délutáni programján az évfolyamok az általuk feldolgozott történelmi korszakhoz kapcsolódó programokon vehettek részt. Ennek keretében voltak, akik várat-, múzeumot látogattak, korabeli ételeket készítettek el, a történelmi korszakra jellemző táncokkal, dalokkal ismerkedtek, pajzsokat, korabeli öltözékeket készítettek. A harmadik délutánon a projekt zárásaként minden évfolyam bemutatta a programban végzett tevékenységét, idővonalon rögzítették az általuk készített informatív, plakátokat, sor került a sportprogram eredményeinek kihirdetésére és a győztes csapatok díjazására, továbbá „divatbemutatót” prezentáltak a gyerek, az általuk feldolgozott történelmi korszakok öltözékeiből.

Vidám, felhőtlen hangulatú szórakozás részesei lehettünk. A tanulók elégedett, sokrétű véleménye, a kreatív kivitelezések bizonyították a projekt sikerességét. A gyermekek csillogó tekintete, megelégedett mosolya, boldogsággal töltötte el a pedagógusokat!

Deák Szvetlána Ágnes

igazgató

István Király Baptista Általános Iskola

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Középszintű szóbeli érettségi 12B

26.
JÚN.

Ballagás, évzáró

26.
JÚN.

Szülői értekezlet az induló osztályok számára

26.
JÚN.

Bizonyítványosztás, Tanévzáró

26.
JÚN.

Ágazati alapvizsga Kereskedő és Webáruházi technikus

26.
JÚN.

Beiratkozás a középfokú iskolákba.

26.
JÚN.

Beiratkozás a középfokú iskolába

26.
JÚN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY
© 2024 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT