Illéssysek szép sikerei a Kivilágos Kivirradtig Fesztiválon

2023. 09. 25. 12:13 | HÍREK

2023-ban ismét megrendezésre került Kisújszálláson a közkedvelt Kivilágos Kivirradtig Fesztivál, amelyen iskolánk tanulói az idén a káposztás ételek variációit készítették el, és mutatták be a neves zsűrinek. A város főzőversenyén 4 csapatunk képviselte az Illéssy-iskolát. Az idő kedvezett a főzéshez, így a hangulat is kiváló volt.

Az Illéssys Ízőrzők I. csapata, Bak Frida 10. D és Nemes Zita Tamara 9. TV osztályos tanulók a zsűritől aranyérmet kaptak. Felkészítő tanáruk Szatmári Anita tanárnő volt. A díjnyertes étel neve „Lilakáposztával töltött húsos palacsinta lilakáposzta-pürével és, dödöllével”.

Az Illéssy Ízőrzők II. csapata, azaz Borók Viktória és Karkusz Noémi (11. A) Bottlik Imréné Magdika tanárnő útmutatásával készítették el a „Káposztás burgonyagombóc” elnevezésű ételüket. A zsűritől bronz minősítést kaptak.

Harmadik csapatunk Hajdu-Ráfis Tamás tanár úr felkészítésében a Sivák Bonita által vezetett 11. A osztály Elcsángolt csapata volt. Ők „Elcsángolt káposztával” kápráztatták el a zsűrit. Eredményük különdíj lett. A csapat tagjai voltak Szentannai Larissza, Szabó Korina, Fehér Imre, Juhász Rebeka.

A 10. A osztályos Madarász Emeséhez és Nagy Erikához csatlakozott Nagy Cintia 9. TK osztályos tanuló. Ők így hárman lettek a Csajszi barackok. Tóth László tanár úr irányításával „Töltött káposzta, ahogy a nagy könyvben meg van írva” nevezetű ételt készítettek, arra gondolva, hogy a zsűri még a „NAGY könyvből” tanulta a szakács-mesterséget. Az, hogy jól meg volt írva a könyvben, egy különdíj bizonyítja.

Külön köszönet illeti az Illéssy kürtőskalács kommandóját, amelynek a tagjai lelkesen és jó hangulatban sütötték a kalácsot.

A káposztás ételek és kalács után, igen nehéz volt a csapatnak rámozdulni az elpakolásra, de az Illéssy-iskola most is megmutatta, hogy „több, mint iskola”… közösen pakoltak a diákok és tanárok. Köszönet mindenkinek, aki az elő- vagy az utómunkálatokban részt vett.

Gratulálunk minden diáknak az elért eredményekhez. Hajrá, Illéssy!

 

Toldi Attila főigazgató és Tóth László igazgatóhelyettes

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Nemzetközi Suzuki Vonós Tábor és Mesterkurzus

03.
AUG.

Javító-, pótló-, és osztályozó vizsgák

21.
AUG.

Iskolavezetőségi értekezlet

21.
AUG.

Tanárok első munkanapja

21.
AUG.

Különbözeti, osztályozó, beszámoltató, javítóvizsgák

21.
AUG.

Nevelés nélküli munkanap, Nevelési év záró- nyitó értekezlet

21.
AUG.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY
© 2024 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT