IX. Országos Bibliaismereti Verseny

2024. 03. 26. 12:16 | HÍREK

„A Biblia a csillagos ég könyv-alakban. Rejtelmes és kiolthatatlan. Tündöklő gondolatai a végtelenség árnyékában ülnek, s mögöttük lebeg az Isten.” -írta Gárdonyi Géza.

2024. március 22-én iskolánk immár kilencedik alkalommal egy olyancsillagköziutazásra invitálta 14iskola49csapatátaz Országos Baptista Bibliaismereti Verseny Döntőjében, melynek legfőbb célja segíteni az ezen rejtelmes „csillagrendszer”-ben való eligazodást, a Szentírás által közvetített üzenetek jobb megértését.

A versenyt dr Szilágyi Béla a Baptista Szeretetszolgálat elnöke köszöntötte, majd dr Szabó Csaba, a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ oktatási főigazgatója nyitotta meg. Bacsó Benjamin, az Észak-Magyarországi Misszió alelnöke bátorító igei üzeneteket. mondott. Révész Szilvia, a Baptista Szeretetszolgálat hitéleti főigazgatója imájában kért áldást a rendezvényünkre.

A diákok négy fős csapatokban, eddigi tudásukat latba vetve nem csupán a lexikai ismereteiket mutathatták meg, de logikus gondolkodásukat, kreativitásukat, együttműködő képességüket is mozgósítaniuk kellett a feladatok megoldásakor.

A versenyzés okozta izgalmak után a résztvevők Szabó Balázs fergeteges koncertjén oldódhattak fel, megalapozva a nap hátralévő részének hangulatát. A gospel énekes előadása után Tóth Attila 3.a osztályos tanuló szavalatával vette kezdetét a helyezések ismertetése. A díjak átadása közben iskolánk kórusa Pintér Béla: Az a szép című dalával örvendeztette meg a közönséget, ötödikeseink egy csoportja pedig egy Istent dicsőítő koreográfiát mutatott be.

„Vannak csendben működő erők. A növekedő fa is minden zaj nélkül tolja félre a legnehezebb köveket. Ez a képe Isten Igéjének is, a maga rejtett erőivel. Emberi szíveket változtat át úgy, ahogy arra a világ semmiféle erői nem képesek. És mint ahogy a mag sok esztendőn keresztül megőrzi csíraképességét, így Isten igéi is. Sokszor ott vannak mozdulatlanul a szívekben, míg bekövetkeznek azok a feltételek, amelyek között életre kelnek.”

Látva a résztvevők felkészültségét, a hitoktatók elhivatottságát, évtizednyi eltökélt szándékunk látszik megvalósulni e nagyszerű verseny által. Azok a magok életre keltek, csírázásnak indultak a gyermeki szívekben. Reméljük, életüket a hitükre, a Szentírás tanításaira fogják felépíteni. Ezek lesznek majd magabiztosságuk, határozottságuk és kitartásuk forrásai, hitük irányítja majd tetteiket, ezáltal egyensúlyt találnak az elméjükben, testükben, szívükben egyaránt.

Deák Szvetlána Ágnes

igazgató

István Király Baptista Általános Iskola

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Egyeztetett felvételi jegyzék.

26.
ÁPR.

Bejárható Magyarország 7-8. évfolyam

26.
ÁPR.

Kerékpártúra Petőfi Óvoda

26.
ÁPR.

Művészetoktatás napja

26.
ÁPR.

Baptista és Rétközi Iskolák Országos Kamara Néptáncversenye

26.
ÁPR.

Hivatal kialakítja a felvételi végeredményét, megküldi a középiskolának

26.
ÁPR.

Országos matematika verseny döntője

26.
ÁPR.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY
© 2024 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT