Little help

2015. 09. 24. 11:44 | SULI BLOG - TANÁROK ÍRÁSAI

Az elmúlt tanévhez hasonlóan újra van egy kis „segítségünk” az angol nyelvi órákon. Joelle Nye Pennsylvania államból érkezett, akárcsak tavaly Christa Piccininni.

 

A csokoládéjáról híres Hershey mellől, melyet Amerika szerte Csokoládévárosnak, illetve a Föld legédesebb helyének neveznek. Milton Hershey 1883-ban Pennsylvaniában alapított karamellgyárat, azonban hamar rájött, hogy a jövő sokkal inkább a csokoládéé, így kísérletezni kezdett a különféle összetevőkkel, mígnem kifejlesztette azt az ízt, ami ma is ott rejlik minden falat Hershey's csokoládéban. A Pacific Northwest cég organikus csokoládékat gyárt 1994 óta. A cég bemutató túrákat szervez az érdeklődőknek, kezdve attól, hogy hogyan is termesztik a kakaót, egészen a késztermék megkóstolásáig.

 

Joelle tanári végzettséggel rendelkezik, és augusztus óta tartózkodik Magyarországon. Először Velencén vett részt egy magyar nyelvtanfolyamon, azaz ismerkedett a magyar nyelv nehézségeivel. Ellátogatott Budapestre is, ahol a város látnivalóit tekintette meg. Kisújszállásra augusztus 24-én érkezett.

 

Joelle (középen) a velencei magyar nyelvi és országismereti kurzuson

 

Az angol órákon Joelle beszélget, kommunikál a diákokkal. Segíti Duli Annamária és Rádai Mária angol tanárnők munkáját a szakközépiskolai osztályokban. A hét több napján is jön hozzánk és kedvességével, vidámságával szórakoztatóvá teszi az angol nyelv tanítását a hat nappalis szakközépiskolai osztályunkban. Szuper prezentációja jóvoltából megismerkedhettünk az amerikai szokásokkal, érdekességekkel.

 

Köszönjük, hogy a Baptista Szeretetszolgálat biztosította ezt a lehetőséget iskolánk számára, és Joelle Nye munkáját és türelmét is nagyon köszönjük!

 

Duli Annamária és Rádai Mária tanárnők

Illéssy Sándor Baptista Szakközépiskola és Szakiskola

 

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Egyeztetett felvételi jegyzék.

26.
ÁPR.

Bejárható Magyarország 7-8. évfolyam

26.
ÁPR.

Kerékpártúra Petőfi Óvoda

26.
ÁPR.

Művészetoktatás napja

26.
ÁPR.

Baptista és Rétközi Iskolák Országos Kamara Néptáncversenye

26.
ÁPR.

Hivatal kialakítja a felvételi végeredményét, megküldi a középiskolának

26.
ÁPR.

Országos matematika verseny döntője

26.
ÁPR.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY
© 2024 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT