A tapolcai Baptista Szeretetszolgalat EJSZ Széchenyi István Szakképző Iskolájának tanulói 2014. április 2-án négy ország nyolc csapatával mértek össze szakács és pincér tudásukat, a dél-franciaországi Carcassone-ban megrendezett versenyen. A négy nemzet - német, lengyel, francia, magyar - tanulói a 18 éve megrendezésre kerülő versenysorozaton 2-2 csapatot indíthatnak. A tanulók felkészítése hónapokkal megelőzi a versenyt, házi bajnokságokon választották ki a legjobbakat.
Az idei versenyen a pincértanulók feladatai a futball, illetve Földközi-tenger voltak. Díszasztalt készítettek a témákhoz illően, koktélt kevertek, az ételeket különleges angol felszolgálási módban prezentálták a meghívott vendégeknek. A szakács tanulók előre meghatározott élelmiszer kosárból készítettek négy fogásos menüt a megadott témakörhöz kapcsolódóan. Az értékelést Michelin csillagos séfek és éttermi mesterek végezték, szigorú szemmel követve végig a tanulók munkájának valamennyi részletét.
A győztes a magyar csapat: Takács György pincér és Szabó Gergely Szakács tanuló lett. A felkészítő tanárok Szigethy Péter pincér és Gyurecska László Szakács szakoktatók voltak.
A győztes magyar csapat menüje a futball témához hangolva:
Az ételek elkészítését nehezítette a franciás alapanyagkosár használata, és a vendégek előtti élőmunka - amelyben mindkét szakma egyaránt megjelent - szigorú értékelése. Az ételekhez illő borokat minden nemzet a sajátjai közül választotta, ahol magyar borok minden zsűritag és a vendégek tetszését elnyerték.