Márta István tanár úr emlékére

2017. 09. 13. 11:38 | HÍREK

Márta István 1956. május 29-én született Kisújszálláson. 17 évesen szerzett  szakács végzettséget, s szakmájában 2006-ig dolgozott. A  Kádas-iskolában  konyhavezetőként dolgozott, s közben – a 47 évesek fiatalos lendületével – az  Illéssy-iskolában érettségi bizonyítványt  szerzett. 2006-ban úgy döntött, hogy 33  konyhában eltöltött év és szakmai tapasztalatszerzés után a szakma átadására  fog vállalkozni,  így iskolánk akkor induló szakácsképzésének alapító atyja és  oszlopos tagja lett. Az oktatói állás és belső motivációja továbbtanulásra  késztette,  s 2009. december 19-én az 53 évesek érettségével boldogan vette át  főiskola  diplomáját. Tanulási életútja bizonyítja, hogy  sohasem késő elkezdeni a  tanulást, s bárki képes felépíteni egy szép karriert. 

 A pedagógusi eredményes munka nem feltétlenül mérhető  versenyeredményekben, de nála a melegkonyhai versenyeken elért  eredmények  száma igen jelentős. Tanítványait nagy szeretettel és odafigyeléssel készítette fel  a megmérettetésekre, diákjainak a  különböző versenyeken  elért dobogós  helyezései alapján az iskola egyik legeredményesebb tanára lett Márta István.

Külön fejezete a közösségben betöltött szerepében az, hogy az Illéssy-bálok  műsoraiban az egyik legnagyszerűbb előadó volt,  feledhetetlen perceket okozott a  közönségnek.

 Munkájával, örökké fiatalos lendületével kivívta diákjai és munkatársai elismerését. Az iskola és az Illéssy Alapítvány 2015-ben az Illéssy  Sándor-díjjal köszönte meg és ismerte el Márta Istvánnak az Illéssy Sándor Baptista Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskoláért  végzett tevékenységét.

 Júliusban kezdődő betegsége fájdalmasan gyorsan ragadta el imádott családjától, szeretett iskolájától, kollégáitól és tanítványaitól.

 Isten szeretetébe ajánljuk Márta Pista tanár urat, kollégánkat, barátunkat. Emlékét örökre megőrizzük.

Toldi Attila igazgató

 

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Nemzetközi Suzuki Vonós Tábor és Mesterkurzus

03.
AUG.

Javító-, pótló-, és osztályozó vizsgák

21.
AUG.

Iskolavezetőségi értekezlet

21.
AUG.

Tanárok első munkanapja

21.
AUG.

Különbözeti, osztályozó, beszámoltató, javítóvizsgák

21.
AUG.

Nevelés nélküli munkanap, Nevelési év záró- nyitó értekezlet

21.
AUG.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY
© 2024 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT