Megemlékezés az Idősek napjáról

2017. 10. 12. 09:55 | HÍREK

Ez év október 1-jén is az idősekre, a szép korúakra, a munkában megfáradtakra emlékeztünk, hiszen ekkor van az Idősek világnapja. Iskolánkban, a Kótaji István Király Baptista Általános Iskolában már évek óta hagyomány, hogy felkeressük községünk idős embereit a Gondozási Központban, illetve a Református Idősek Szeretetotthonában, s köszöntjük őket.


 

Gyermekeink hatalmas lelkesedéssel készültek a műsorra. Tudták, hogy a vendégek között saját hozzátartozóik, ismerőseik is lesznek. Már a köszöntő szavai is és Várnai Zseni sorai is utaltak arra a fontos mondanivalóra, melyet tolmácsoltak:

„ Úgy élj, mintha örökig élnél!

Úgy folytasd minden dolgodat,

Mintha már semmitől sem félnél…”

A negyedikesek versekkel, dallal ünnepelték meg az időseket és egy vidám hangulatú, az ifjúságot, a felhőtlen gyerekkort idéző népi játékkal kedveskedtek az egybegyűlteknek. 

A címe: Gyermeklakodalmas volt.

 Tanulóink igyekeztek vidám perceket szerezni a hallgatóságnak. Az előadást vastapssal jutalmazták. Meglepetésben sem volt hiány. Mindenki saját készítésű üdvözlőkártyát kapott ajándékba. A finom sütemény mellé megható kis műsorral kedveskedtek az öreg nénik és bácsik a fellépőknek. Szem nem maradt szárazon a meghatottságtól.

Célunkat elértük, hiszen gyermekeink szeretettel gondolnak rájuk nemcsak ezen a napon, hanem az év minden napján. Örömet, vidám perceket szereztünk számukra. Méltán érezték, hogy nem hagyjuk őket magukra, vigyázunk rájuk, segítjük őket, támaszuk lehetünk a megérdemelt pihenés éveiben.

„Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi, a világ nem vele kezdődik”

                                                                                                                                                             (Sütő András)

 

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Nemzetközi Suzuki Vonós Tábor és Mesterkurzus

03.
AUG.

Javító-, pótló-, és osztályozó vizsgák

21.
AUG.

Iskolavezetőségi értekezlet

21.
AUG.

Tanárok első munkanapja

21.
AUG.

Különbözeti, osztályozó, beszámoltató, javítóvizsgák

21.
AUG.

Nevelés nélküli munkanap, Nevelési év záró- nyitó értekezlet

21.
AUG.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY
© 2024 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT