MOON CAMP CHALLENGE - nemzetközi siker

2023. 06. 05. 11:20 | HÍREK

Első helyezés a nemzetközi Moon Camp Challenge versenyen

Magyarország Kormánya külön méltatta a sikeres csapatot: ITT

A „Cserepka trió” hetedik osztályos tanulói első helyen végeztek az Európai Űrügynökség (ESA), valamint az Airbus Foundation és Autodesk partnertámogatásával meghirdetett Moon Camp Challenge projektversenyen.

Füri Dávid, Línzenbold Zotmund és Schneider Balázs (7.a) alkották azt az iskolánkat képviselő csapatot, akik Explorers kategóriában, egyedüli magyar indulóként neveztek a világversenyre. A 2022/2023-as tanév nemzetközi megmérettetésen 27 ország 1069 versenyzője készítette el a látványterveit, melyek közül a Cserepka Iskola triójának projektje bizonyult a leginnovatívabb megoldásnak.

A fiatalok szeptembertől április végéig dolgoztak egy holdbázis 3D-s látványtervének az elkészítésén. A Tinkercad online modellező program segítségével egy olyan új infrastruktúrát kellett kifejlesztenie a versenyzőknek, amely lehetővé teszi, hogy az űrhajósok hosszú ideig a Holdon maradhassanak. Ehhez olyan összetett problémákat kellett megoldaniuk a tervezés során, mint a sugárzás és a meteoritok elleni védekezés, az energiatermelés, a víz kinyerése és újrahasznosítása, valamint az élelmiszertermelés. A projekt zárásaként írásban is be kellett mutatniuk, hogy hogyan épült fel, illetve hogyan működtethető a képzeletbeli legénység számára a csapat által megalkotott holdtábor.

A szakértő zsűri a benyújtott tervek minősége alapján választotta ki a nyertes pályázatokat, az értékelés szempontjai a következők voltak: innováció, kreativitás és találékonyság; szoftverismeretek; célra való alkalmasság; illetve jelentés készítése a Moon camp általános lakhatásáról.

A győztes csapat nyereménye – az ESA és Airbus Foundation ajándékain túl – egy beszélgetés lesz egy igazi űrhajóssal, továbbá a küldő intézményt egy új 3D nyomtatóval ajándékozzák meg a szervezők.

Nagyon büszkék vagyunk a diákjainkra, ezúton gratulálunk a Dávidnak, Zotmundnak és Balázsnak, illetve Erostyákné Simony Dóra tanárnőnek a szakmai felkészítésért!

 

Az alábbi linken megtekinthető a „Cserepka trió” projektmunkája (magyar és angol nyelven egyaránt): Explorers gallery 2022 2023 – Moon Camp Challenge 

Méltatás a Moon Camp Challenge győztes csapatairól: ESA - Moon Base Marvels: A 2022-23-as Moon Camp Challenge győzteseinek ünneplése

Cserepka Iskola

Letölthető fájlok

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Nemzetközi Suzuki Vonós Tábor és Mesterkurzus

03.
AUG.

Javító-, pótló-, és osztályozó vizsgák

21.
AUG.

Iskolavezetőségi értekezlet

21.
AUG.

Tanárok első munkanapja

21.
AUG.

Különbözeti, osztályozó, beszámoltató, javítóvizsgák

21.
AUG.

Nevelés nélküli munkanap, Nevelési év záró- nyitó értekezlet

21.
AUG.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY
© 2024 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT