Óvodai Szakmai Nap a Baptista Szeretetszolgálat Kisújszállási Óvodájában

2024. 03. 13. 13:31 | HÍREK

 

Galambosné Halbauer Judit a Baptista Pedagógia Intézet munkatársa kérte fel az Intézményünket, hogy gondoljuk át mi az amit érdemes lenne egy óvodai szakmai nap keretében a zászlónkra tűzni és megosztani a " Dunán inneni területen" működő Baptista Óvodák pedagógusaival, bár területileg igencsak messze vagyunk egymástól. Éppen ezért az a tény, hogy ilyen magas számban voltak jelen a 2024. február 21-én megrendezésre kerülő szakmai napon minden Baptista óvodából, már egy hatalmas értéknek tekinthető. Köszönet Bögös Jenő hitéleti igazgatóhelyettesnek, hogy segített minket a nap folyamán és áldást kért a rendezvényre. Külön köszönet azoknak az iskolák igazgatóinak is, akik csatlakoztak több Baptista Iskolából is hozzánk. A nap programjai, előadásai és a jó gyakorlatok bemutatása, azon égetően fontos területeket kívánta középpontba helyezni, ami a mai digitális világban tudatos egyensúlyt kell hogy teremtsen óvodáinkban. Sokat olvashatunk és hallunk arról a problémáról, hogy óvodába kerülve egyre több gyermek már nem képes egy mesét végig hallani, hiszen az okos eszközök villódzó képeivel nehéz versenyezni.

Ezért új módszerek segítségével a mese világához vissza kell vezetni gyermekeinket. Nagyszerű előadók, Nagy Magdolna és Baranyi Ildikó a mesék átadásának varázslatos módjairól adott át útravalót számunkra. Szanyi Anett és  Győriné Tóth Edina az ovis dráma szakkörös gyerekekkel teremtett maradandó élményt a mesejátékkal.

A digitális eszközök használatában a tudatos felhasználóvá nevelést kell segítenünk, a szülők figyelmének felhívása mellett. Robotika szakkör vezetője Huber Krisztina tanító, mutatott erre gyönyörű példát.

És ami számomra különösen nagy érték volt és büszkeséggel tölt el az a kollégáim előadása, interaktív foglalkozása, amiért hálás köszönettel tartozom. Törösné Kerekes Erzsébet óvodapedagógus, a Bölcsőcske háziasszonya, Rázsó Judit intézményi logopédus munkájának köszönhetően mind a 272 óvodásunk ,már óvodába lépéstől értő segítséggel támogatott a beszéd problémák esetén. Köszönet érte Molnár Andreának, aki fejlesztőpedagógusi plusz tudásával sikeresen tolmácsolta Judit gondolatait. Kőváriné Papp Katalin igazgatóhelyettesnek, aki az iskola óvoda átmenet folyamatának jó gyakorlati részét mutatta be. Köszönöm, a NABOK KOSSUTH ISKOLA igazgatójának a segítségét a helyszín biztosításában, az iskola pedagógusainak, hogy velünk voltak. Földesné Keresztes Mariannak a szeretetteljes együttműködését. Gönczi Edit igazgatóhelyettesnek a szervezésben nyújtott munkáját. Köszönöm, Galambosné Halbauer Juditnak a folyamatos segítséget. Horváth Ferencnek a színvonalas vendéglátás biztosítását.

Köszönöm a házi süteményeket azoknak a munkatársaknak, akik az óvodáinkból ezt vállalták. Köszönet Szász Veronika oktatási területi igazgató asszonyunknak és dr Szabó Csaba oktatási főigazgatónknak, hogy megtiszteltek minket látogatásukkal a rendezvényen.

..és valamennyi kollégámnak, hogy büszke vezető lehetek!

Orosné Farkas Hajnalka Tünde

igazgató

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Egyeztetett felvételi jegyzék.

26.
ÁPR.

Bejárható Magyarország 7-8. évfolyam

26.
ÁPR.

Kerékpártúra Petőfi Óvoda

26.
ÁPR.

Művészetoktatás napja

26.
ÁPR.

Baptista és Rétközi Iskolák Országos Kamara Néptáncversenye

26.
ÁPR.

Hivatal kialakítja a felvételi végeredményét, megküldi a középiskolának

26.
ÁPR.

Országos matematika verseny döntője

26.
ÁPR.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY
© 2024 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT