Robotika képzések

2017. 10. 16. 22:37 | HÍREK

Szeptember 28-29-én az István Király Baptista Általános Iskola (Kótaj), október 11-12-én a Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium (Budapest) adott otthont a Baptista Tehetséggondozó Tanács által szervezett robotika képzéseknek. A műhelyfoglalkozásokon a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő általános és középiskolákból 12 fő pedagógus vett részt.

Az informatikai, matematikai- logikai, és műszaki ismeretekre épülő automatizált technológia fejlődési ütemének felgyorsulása, a robotika térhódítása egy közeli jövőképet vetít előre. A „gépek” egyaránt képesek lehetnek a komplex folyamatok irányítására és végrehajtására is, melynek következményeként a jövőben szakmák tűnhetnek el, illetve folyamatosan újak keletkezhetnek.
A robotika általános, illetve középiskolában történő oktatásával már gyermekkorban hozzájárulhatunk e területhez kapcsolódó kompetenciák fejlesztéséhez, kiemelkedő tehetségek esetében akár a jövő mérnöki tudásának megalapozásához is.
 
A Baptista Szeretetszolgálat példaértékű, a robotika területén végzett tehetségsegítő munkája már több mint 5 éves múltra tekint vissza. A megvalósított tehetséggondozó programokkal, országos és világversenyeken elért kiemelkedő eredményekkel méltán vívott ki elismerést a hazai, és nemzetközi fórumokon.
 
Az szakmai háttérrel rendelkező robotika képzéseken való részvétel lehetőségét 2017. június 8-án a „Robotika a tehetséggondozásban” című előadás előzte meg. Oros Róza a Baptista Tehetségsegítő Tanács elnöke Abán Csabát a Baptista Pedagógiai Intézet munkatársát- a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapatának felkészítőjét kérte fel a tehetségműhely szakmai támogatására. Az előadás alkalmával a jelen lévő intézményvezetők és szakemberek a Baptista Szeretetszolgálat öt éve a világ élmezőnyéhez tartozó robotika csapatának tehetséggondozó munkájával ismerkedhettek meg.
 
A szeptemberi- októberi képzések alkalmával, azoknak otthont adó intézmények vendégszeretetében a téma iránt érdeklődő innovatív szemléletű pedagógusok az alkalmazott technikai eszközök, szoftverek használatát, a robotprogramozás kezdő lépéseit sajátíthatták el. Az ismeretek alkalmasak lehetnek a kezdő robotika műhelyek indítására, ezáltal a Baptista Szeretetszolgálat intézményeiben az adott területen végzett tehetségszűrés további bővítésére is.
 


ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Nemzetközi Suzuki Vonós Tábor és Mesterkurzus

03.
AUG.

Javító-, pótló-, és osztályozó vizsgák

21.
AUG.

Iskolavezetőségi értekezlet

21.
AUG.

Tanárok első munkanapja

21.
AUG.

Különbözeti, osztályozó, beszámoltató, javítóvizsgák

21.
AUG.

Nevelés nélküli munkanap, Nevelési év záró- nyitó értekezlet

21.
AUG.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY
© 2024 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT