Világ Gyalogló Nap a Gesztenyéskert Óvodában

2023. 10. 27. 08:19 | HÍREK

Nevelőtestületünk a pályázati célokat figyelembe véve a Szülői Munkaközösséggel közösen terveztük és szerveztük meg ezt a különleges és immár hagyományos programot. 

Óvodánk, immár hagyományként 3. alkalommal csatlakozott a Világgyalogló (hó)NAP programhoz. A 4 km-es túra útvonala a településünk főbb nevezetességeit is érintette: Szent Vendel Templom- Rákóczi -fája - Kálvária domb Hármaskereszt- Szálláska útja- Hunyadi tér Csendőr Laktanya- Petőfi körtefája.

A "VILÁGJÁRÁS " során 3 kihívásra is vállalkoztunk:

1. "Gyalogolj, gyűjts, gyárts!"

2. Akadálypálya: Az akadályok minden csoport szintjéhez lettek kialakítva, a gyerekek nagy örömmel és izgalommal csináltak végig minden egyes feladatot. A felnőttek pedig nagy odaadással buzdították őket. A feladatok az évszakhoz igazodva, terményekkel tarkítva lettek megálmodva. Szerepelt a "küldetések között tökgurítás, krumplihordás, gesztenyecipelés, célbadobás és "párban a zsákban" futás.

3. Egészséges életmód és vízfogyasztás népszerűsítése.Útközben megfigyeltük az őszi természet szépségét és "kincseiből" szorgalmasan gyűjtögettünk. A templomkertben szebbnél-szebb levelek és a gesztenyefasor alatt megbúvó hatalmas gesztenyék kerültek a kosarainkba, amelyeket felhasználva barkácsoltunk, kézműveskedtünk, kreatív alkotásainkkal díszítettük az őszi ÓVI-GALÉRIÁNKAT. A változatosan felépített útvonal oldotta a monoton sétálást, a gyermeki szabad mozgást biztosították az AKADÁLYPÁLYA ügyességi játékai, amelyhez eszközként őszi terméseket használtunk fel. Örömünkre minden évben egyre népszerűbb ez az óvodai program a szülők körében is, egyre többen csatlakoznak, támogatnak minket a megvalósításban. Az idei évben már nemcsak a gyaloglásban vettek részt a szülők, hanem az egészséges életmód és a vízfogyasztás népszerűsítésében is, példát mutatva ezzel gyermekeiknek. 4 állomáshelyen várták a gyerekeket egészséges innivalókkal, finomságokkal, gyümölcs és zöldség alkotásokkal, kóstolásra ösztönözve még azokat a gyerekeket is, akik a hagyományos formában tálalva nem eszik meg a zöldségeket és gyümölcsöket. Minden állomáson jólesően megpihentünk, majd megújult erővel folytattuk útunkat, halafdtunk tovább célunk elérése érdekében. Palántáink a nagy munka után a Sportpálya mellett felépített állomás ínyencségeiből falatozhattak. Itt is volt ám terülj, terülj, asztalka, sok-sok egészéges, finom és nagyon találékony módon készített mini falatokkal. Kellett is az erő, hiszen a Hármaskereszt felé vezetett az útunk, mely egy magasabb dombon található. Itt megbeszéltük azokat a dolgokat a keresztről, amit jó, ha tud egy tatárszentgyörgyi lakos. Majd a gyerekekkel jókedvűen versenyezve szaladtunk le a Szálláska útja felé.

Kellemesen elfáradva, élményekkel gazdagon érkeztünk vissza az óvodába.

A túrát teljesítőket oklevéllel jutalmaztuk. A díjazásból a szülők sem maradtak ki, hiszen minden szülői csoport is Elismerő Oklevélet kapott arról, hogy milyen ügyesen, nagy összefogással készítették az egészséges falatokat és ízesített vizeket. A reggeli borús, szeles idő sem szegte kedvünket, a borús időre fittyet hányva csakazértis nekivágtunk! Jól tettük, mert az eső elkerült minket, így egy kellemes séta során teljesítettük a "világgyaloglást". A Világgyalogló (hó)NAP programunk sikerességét bizonyítja, hogy 103 embert sikerült valamilyen formában bevonnunk résztvevőként, ami már külön örömmel töltötte el nevelőtestületünk tagjait. Jelenlétével megtisztelt bennünket Szehofner József polgármester úr is.

Hálásak vagyunk, hogy részesei lehettünk idén is a KIHÍVÁSOKNAK, pályázhattunk. Példaértékű összefogásban valósult meg településünkön a pályázat, melyből sokáig töltekezhetünk.

Üdvözlettel: A Gesztenyéskert Baptista Óvoda apraja-nagyja nevében: Balla Éva óvodaigazgató

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Nemzetközi Suzuki Vonós Tábor és Mesterkurzus

03.
AUG.

Javító-, pótló-, és osztályozó vizsgák

21.
AUG.

Iskolavezetőségi értekezlet

21.
AUG.

Tanárok első munkanapja

21.
AUG.

Különbözeti, osztályozó, beszámoltató, javítóvizsgák

21.
AUG.

Nevelés nélküli munkanap, Nevelési év záró- nyitó értekezlet

21.
AUG.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY
© 2024 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT